Отворено

Molika

Телефони:

+389 044 334 481
+389 044 334 482

Адреса:

ул. Маршал Тито бб
1200 Тетово
Македонија

Web / Facebook страна:

Опис и дејности

Дејноста на фабриката Молика е производство на сите видови мебел, а приоритет е даден на:

- спални

- дневни соби (витрини, комоди итн.)

- детски соби  и

- сите видови мебел по нарачка (канцелариски мебел, кујни, етс).

Активноста на Royal Frozen Foods е  преработка на овошје и зеленчук заснована на замрзнување во шок систем на -40 ° C и складирање во комори на -18 ° C. Активноста на компанијата за производство на овошје и зеленчук „Полог“ е да го надгледува производството на овошје на сопствените плантажи и соработката со произведувачите за квалитетно производство. Активноста на компанијата Royal Trans е да организира превоз за потребите на Холдингот, како во земјата, така и во странство.

Големото минато е нашето сведоштво!

На почетокот, Молика започна со бизнис со 8 вработени, а денес вработува повеќе од 50 лица. Во моментов, процесот на производство се одвива во покриен модерен објект од 7000 м². Молика располага со модерна технологија која е насочена исклучиво за производство на мебел. Целосната технологија е од познатите производителите  CSM, Biese, Giardina, Orma, Homag, Weeke итн. Во изминатите години, 95% од своето производство "Молика" ги пласира на странските пазари како што се: Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Косово, Бугарија и преговараме со компании од Германија и Швајцарија.

Молика Тетово во текот на 2004-2005 година во своето работење го воведе стандардот EN ISO 9001: 2008 СЕРТИФИКАТ ТУВ Австрија, кој гарантира дека производите ќе бидат на европско и светско ниво. Холдингот располага со околу 95 редовни вработени и 150 сезонски работници и опфаќа површина од 27.000 м2, од кои  19.000 м² покриена површина, сместени во три згради, што значи згради на Молика, на "Ројал замрзнатa храна и Прима Центар (Принц 2). Исто така поседува и стандард за квалитет ISO 22000 CERTIFICATE TUV Австрија.

За брендот

Молика Холдинг, Тетово, компанија формирана од повеќе субјекти како што се: фабрика за производство на мебел "Молика", фабрика за преработка на овошје и зеленчук "Ројал замрзнатa храна", компанија за производство на овошје и зеленчук „Полог“ и транспортна компанија "Ројал Транс" со седиште во Тетово, основана во 1989 година. Капиталот на холдингот е 100% приватен.

Коментари

Нема коментари за оваа фирма.