Отворено

Bioxsine

Телефони:

+389 078 326 517

Адреса:

Јадранска Магистрала 62
1000 Скопје
Македонија

Web / Facebook страна:

Работно време:

понеделник - петок:
8:00-16:00
сабота - недела:
Затворено

Дејности:

продажба на козметички препарати

Опис и дејности

Биоксин линија за ефективна борба против сите проблеми со косата!

Линијата Биоксин се состои од три типа  билни шампони и кондензиран серум во ампули. Таа е создадена за луѓе кои страдаат од губење на косата. Благодарение на формулата BIOCOMPLEX Б11 содржана во шампонот, се постигнуваат видливи резултати кои се клинички докажани.

BIOCOMPLEX - единствена билна мешавина направена во лабораторија со флора и фауна. Спроведените клинички испитувања ја потврдуваат високата ефикасност на препаратите на Биоксин. Со истовремена употреба на шампон и серум од Биоксин се спречило губење на косата кај 90% од испитаниците, а кај 80% од испитаниците се зголемила густината на коса.

Но, зошто навистина ја губиме косата?

Човечката коса има животен циклус кој вклучува три различни фази. Првата и најдолгата од нив е т.н. "Anagen", односно фаза на раст на косата. Во просек, тоа трае 3-5 години. Во оваа фаза може да се појави проблем со губење на косата, како резултат на зголеменото производство на хормони во нашето тело. Тестостеронот е виновник овде. Кога овој хормон е комбиниран со ензимот 5 алфа R1, нашата коса може да биде во сериозна неволја. DHT (дихидротестостерон) т.е активната форма на тестостерон е одговорна за процесите на ќелавост. Таа испраќа  "информација" дека косата го завршила својот животен циклус, со што фоликулата на косата се намалува, и косата опаѓа.

Природата и науката ќе ни помогнат да ја спасиме косата!

BIOCOMPLEX B11, благодарение на супстанциите што ги содржи, делува директно на ензимот 5 алфа R1, блокирајќи ја врската со тестостеронот. На овој начин, косата го продолжува својот живот и подолго останува во Анагена фаза.

Друга важна фаза од гледна точка на густината на нашата коса е т.н. "Telogen", или фаза на одмор на фоликулите на косата. Со соодветно стимулирање во оваа фаза, можеме да го скратиме времето на чекање за нова коса од неколку месеци до неколку недели. За тоа е задолжен Biocomlex B11.

Добро е да се знае дека не сите влакна на главата се во иста фаза во исто време. По само неколку месеци од користењето на Bioxsine, се постигнува ефективно скратување на Телогената фаза и пролонгирање на Анагената фаза.

Biocomplex Б11 содржи додатоци за нашата коса како цинк, магнезиум, калиум, калциум, железо, флавоноиди, линолова киселина, олеинска киселина и бета-ситостерол.

Загарантирана ефективност!

Ефективноста на препаратите Bioxsine е потврдена од страна на независни тестови спроведени од страна на Dermatest Medical Reaserch компанија во Германија и со истражување спроведено на Катедрата за биохемија и фармакологија при Универзитетот во Павија. Дури 70% од луѓето кои користеле шампон во период од најмалку два месеци забележале значително намалување на опаѓањето на косата и 40% зголемен раст на косата. Понатаму, дури 93% од луѓето кои го користеле биоксин серумот за половина година забележале значителна инхибиција на процесот на губење на косата.

 

За брендот

Биоксин е специјализирана хербална линија создадена за луѓе кои се борат со проблемот со губење на косата.

Погледни насоки

Коментари

Нема коментари за оваа фирма.