Бизнис

103 македонски компании со нивната заработка на берзата

Дознајте кои компании објавиле најголема заработка за оваа година, a кои најголема загуба според податоците добиени од Македонската Берза. Ова е...

Економија

Какви потрошувачки кредити нудат банките во МК? Која понуда е реално прифатлива?

Кога се наближуваме кон крајот на годината, традиционално трошоците за живеење вртоглаво растат, а со тоа расте и потребата од дополнителен прилив...

Култура

Хартија Комерц:Корпоративни календари за новата 2018 година

Дочекајте ја Новата Година подготвени! Подарете рекламен материјал кој ќе ја отслика вашата компанија во вистинско светло. Изберете ја понудата на...

Македонија

Фалсификувани банкноти од девизи кружат низ тетовскиот регион

На поширокото тетовско подрачје деновиве пуштени се во оптек, односно откриени и пријавени се неколку фалсификувани банкноти, пред се дански круни...

Наука и Технологија

Новиот Volkswagen T-Roc наскоро во салонот на Centrum Co.

Цените добар дизајн и самостојност? Самоуверениот T-Roc се истакнува со неговиот експресивен Crossover дизајн и неговите многубројни можности за...

Образование

Слободан Зафировски: Ветувам дека еден ден ТЕ-ВОЛЕЈ ќе биде шампионски клуб на кој што нашиот град ќе биде горд

Направивме интервју со младиот и талентиран тренер на одбојкарскиот клуб ОК "ТЕ-ВОЛЕЈ" од Тетово, Слободан Зафировски. Квалитетно ни објасни за...

Свет

Албанија ќе формира национална авиокомпанија

Албанија со помош на „Туркиш Ерлајнс“ ќе формира национален авиопревозник кој ќе го носи името „Ер Албанија“, а со работа ќе започне во 2018...

Стил

Предновогодишна месечна агенда на ресторан АНГЕЛ

Сакате да ја дознаете целата агенда на ресторанот Ангел за овој месец? Еве ви можност да ја испланирате предновогодишната забава и да закажете...