103 македонски компании со нивната заработка на берзата

Објавено: 07 декември 2017 - 08:30

Дознајте кои компании објавиле најголема заработка за оваа година, a кои најголема загуба според податоците добиени од Македонската Берза. Ова е листата на 103 компании и нивната заработка.

Вкупна добивка од 8,6 милијарди денари оствариле компаниите што котираат на Македонската берза во периодот јануари-спетември, годинава, што е намалување во однос на истиот период минатата година кога вкупната добивка изнесувала околу 9 милијарди денари, покажуваат најновите податоци на Македонската Берза.

Меѓу првите пет компании со најголема остварена добивка во периодот јануари-септември 2017 година се Стопанска банка АД Скопје(1,8 милијарди денари), НЛБ банка АД Скопје (1,5 милијарди денари), Македонски телеком АД Скопје (1,1 милијарди денари) Цементарница Усје АД Скопје(865 милиони денари) и Алкалоид АД Скопје (553 милиони денари).

Целата листа може да ја погледнете тука.

 

Сподели ја веста

Последни содржини