Добри вести за акционерите на „Тетекс“ - Може да земат дивиденда од 730.000 евра

Објавено: 20 февруари 2020 - 09:10

Ладен туш за злите јазици кои халуцинираа за пропаст на „Тетекс“ – ако се подели дивиденда од ТТК Банка „Тетекс“ ќе земе 730.000 евра

Добри вести и за акционерите на „Тетекс“ – нивната банка лани оствари добивка од 1,76 милиони евра што е за 115.000 евра повеќе од 2018 година.

ТТК Банка објави дека лани остварила добивка по оданочување од 1,76 милиони евра и тоа е за 115.000 евра повеќе од 2018 година. Тоа е за 7 отсто подобар резултат од 2018 година! Солиден раст во услови на остра банкарска конкуренција.

Клучот на солидиниот резултат на ТТК Банка е тоа што во 2019 година успеала да направи оптимизација на страната на приходите, да го зголеми кредитирањето и следствено на тоа резервациите и да успее да ја зголеми добивката во споредба со 2018 година со драстично кратење на трошоците кои настанауваат како загуба по основ на оштетување на нефинансиски средства.

Сподели ја веста

Последни содржини