Бизнис

Тек ќе ги чувствуваме последиците од иселувањето: Недостаток на квалификувана работна сила

Земјите од регионот, како и од ЕУ ги ангажираат квалификуваните македонски работници, а со нивното заминување во странство се намалува домашната...

Со еднодневна кирија за една недела се заработува месечна рента

Издавање стан на еден или неколку денови е нов тренд на пазарот за рентање недвижнини.