Економија

Идната министерка за финансии, Ангеловска: Ќе вложам максимум во домаќинско раководење со парите на граѓаните

По изјавата на премиерот Зоран Заев дека ќе достави предлог до Собранието, Нина Ангеловска да биде министерка за финансии, таа се огласи на својот...

Со средства од ИПА реализирани 133 проекти за рурална инфраструктура

Завршени се целосно сите градежни работи финансирани преку ИПА грантот за рурална инфраструктура, во рамки на Проектот за подобрување на општински...