Доларот зајакна, запрено е опоравувањето на еврото

Објавено: 12 јули 2018 - 09:03

Доларот зајакна во однос на другите валути и е на шестмесечен максимум во однос на јапонскиот јен. 

Трговските тензии го нарушуваат економскиот замав. 

Добрите податоци за растот на вработувањата во САД и растот на извозот во Германија доведоа до раст на доларот. 

Доларот се зголеми за 0.5% на 111,35 јени. 

Фунтата зајакна за 88,28 пени во однос на еврото, откако падна по оставката на два министри во британската Влада. 

Опоравувањето на еврото запре, и оваа валута падна за 0,4% на 1,1706 долари. 

Сподели ја веста

Последни содржини