„Форд“ во Чикаго инвестира една милијарда долари и отвора 500 работни места

Објавено: 08 февруари 2019 - 10:03

Компанијата „Форд“ соопшти дека инвестира повеќе од милијарди долари во својот бизнис во Чикаго и отвора 500 работни места.

Сето тоа се реализира во рамките на подготовките за лансирање на три нови теренски возила оваа година.

Автомобилскиот гигант истакна дека моментално произведува повеќе возила од неговите конкуренти во САД.

Во 2018 година „Форд“ произведе речиси 2,4 милиони возила во САД.

Сподели ја веста

Последни содржини