Скенирајте фискални, УЈП сопшти кога ќе биде следната исплата

Објавено: 02 јануари 2020 - 08:57

Оние кои скенираат фискални сметки во февруари ќе ја добијат исплатата која се однесува на второто тримесечје од мерката МојДДВ.

Ова го соопштија од Управата за јавни приходи додавајќи дека заклучно вчерашниот ден скенирани се  28,948,878 фискални сметки.

Прометот кој е остварен изнесува  14.301.474.854 денари а повратот од 15 отсто е во износ од 233.176.601 денари или 3.791.000 евра.

Доколку уште не ви е исплатен повратот од првото тримесечје, од УЈП потенцираат да ги проверите трансакциските сметки дали валидно се внесени во апликацијата.

Ако веќе пак сте ја направиле потребната корекција тогаш исплата на парите очекувајте во понатамошниот период.

Сподели ја веста

Последни содржини