Економија

Која земја ќе профитира од Брегзит?

Истражувањето на банката „Landesbank Hessen-Thüringen“ покажа дека Банкарскиот ситем во Франкфурт ќе излезе како победник од излегувањето на...

Над 100.000 граѓани не си подигнале 2,4 милиони евра обештетување

Вкупно 101.878 граѓани не си подигнале 2,4 милиони евра од пропаднатите банки и штедилници во земјава.