Економија

Од Нова година, нови даноци за возилата

После собранието и владата го заврши својот дел од работата и ја донесе уредбата за начинот на пресметка на данокот на моторни возила врз основа...

Македонците ги користат придобивките на интернетот - Што најмногу купуваат?

Македонците се повеќе купуваат онлајн, ова се резултатите од последното истражување на Државниот завод за статистика за купување преку интернет во...