Концерт на Дуња Иванова и изложба на Џим Маршал- Бела Ноќ во Музејот на македонската борба

Објавено: 02 Октомври 2019 - 12:35

Јубилејното 15 издание на „Бела ноќ“ во Скопје, кое ќе се одржи во сабота на петти октомври, ќе понуди голем број културни содржини, со цел задоволување и на најистенчените вкусови.

Скопјани покрај тетарските перформанси и филмски проекции ќе имаат можност да разгледаат и неколку изложби, меѓу кои е и „15 години“ на Историскиот музеј на Босна и Херцеговина, фотографска изложба од Џим Маршал, посветена на Сараево во периодот од 1996//2011 година, како и ексклузивниот концертен настап на Дуња Иванова под наслов “Слушаме во црно-бело“.

Двата настани ќе се одржат во Музејот на македонската борба со почеток во 19 часот.

Сподели ја веста

Последни содржини