Македонија

Медоносната пчела да се прогласи за загрозена, бараат пчеларите од Балканот

Пчеларските здруженија од Балканот бараат медоносната пчела да се прогласи за загрозена. Најавуваат дека ќе лобираат во Брисел со ова барање да се...

Протест во Аеродром, граѓаните револтирани, Марин не ги исполнил ветувањата

Ваква реакција кај аеродромци испровоцира уништувањето на паркот кај Мајчин дом за да се гради висококатница. Жителите бараат да запрат градежните...