Наука и Технологија

Нов скандал околу заштита на приватноста на Фејсбук

После два месеца од последниот скандал со заштитата на приватноста на корисниците, Фејсбук открива уште еден голем пропуст. Станува збор за грешка...

Болести што ќе убијат најмногу луѓе во следните 20 години

Научно истражување чии резултати се објавени во стручниот магазин Лансет Медисин џурнал, наведуваат статистика за најсмртоносни болести и тоа две...