Наука и Технологија

Прочитајте како да го прекинете следењето од Фејсбук

Еден од начините на кои Facebook доаѓа до информацијата за нашите интереси доаѓа од сите веб страни кои ги посетуваме додека сурфаме, односно...

Видео: Роботи служат во најскапиот ресторан во светот

Во Кина постои ресторан каде роботи контролираат сè: тие ги пречекуваат гостите, чуваат и служат храна и го чистат објектот.