Општина Аеродром: Истекува рокот за првачиња

Објавено: 13 септември 2019 - 12:35

Oпштина Аеродром ја информира јавноста дека понеделник, 16 септември, е крајниот рок за поднесување барање за еднократна парична помош на семејствата со прваче во висина од 3.500 денари.

Образецот за барањето за доделување еднократна парична помош на семејствата со прваче во учебната 2019/2020 година на подрачјето на општина Аеродром може да се подигне во Општината или да се симне од општинската интернет страница (www.aerodrom.gov.mk) во менито за формулари или директно на линкот http://aerodrom.gov.mk/dokumenti/formulari. 

  • Во прилог на барањето потребно е да се достават следните документи, кои треба да се оригинал, на увид, а не копија:​
  • Потврда за запишан ученик во прво одделение во учебната 2019/2020 година заверена од основно училиште од територијата на општина Аеродром​
  • Оригинал извод од матичната книга на родените (за првачето) на увид​
  • Важечка лична карта од еден родител/старател, за идентификација од која се видни податоците за живеалиштето во општина Аеродром на увид​
  • Tрансакциска сметка од примателот на паричната помош (на еден од родителите/старателите) на увид 

Целта на овој проект е да се олеснат трошоците на родителите за новиот ученик во семејството. На овој начин ги враќаме парите назад кај граѓаните, 

овозможуваме пријатен почеток на првата учебна година и подобри услови во образовниот процес за секое дете. 

 

13.9.2019 

Општина Аеродром 

Сподели ја веста

Последни содржини