Почнува академската 2018/2019 година

Објавено: 01 Октомври 2018 - 08:47

На универзитетите во Македонија денеска е првиот ден од академската 2018/2019 година, која согласно со новиот Закон за високото образование почнува на 1 октомври наместо на 15 септември.

Првиот академски час на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“  симболично ќе биде одбележан на Филозофскиот факултет каде што ќе се обрати ректорот на УКИМ Никола Јанкуловски.

Сподели ја веста

Последни содржини