Топ 50-те најатрактивни брендови каде сите би сакале да работат

Објавено: 19 април 2019 - 09:42

Заедницата за креативни таленти "Working Not Working" го објави своето годишно истражување на првите 50 компании за кои креативците сакаат да работат. Ова е петтото издание на листата, додека првото истражување е направено во 2014 година.
Листата за оваа година е составена од одговорите на 8934 креативци кои се дел од заедницата "Working Not Working".  2832 компании беа номинирани, а првите 50 ја направија листата.
 

Nike се наоѓа на врвот на листата, додека Instagram се најде на крајот на листата.
Во продолжение е целосната листа.

1. Nike
2. Wieden+Kennedy
3. Google
4. Apple
5. Droga5
6. Google Creative Lab
7. Pentagram
8. Netflix
9. 72andSunny
10. IDEO
11. Spotify
12. Airbnb
13. adidas
14. Facebook
15. Vice
16. Collins
17. R/GA
18. Huge
19. The New York Times
20. Buck
21. Anomaly
22. BBDO
23. Disney
24. Patagonia
25. Amazon
26. Mother
27. WeWork
28. The New Yorker
29. HBO
30. Pixar
31. Moniker
32. Tesla
33. Ogilvy
34. Dropbox
35. National Geographic
36. Sagmeister & Walsh
37. Glossier
38. McCann
39. Refinery29
40. AKQA
41. Adobe
42. Barton F. Graf
43. Saatchi & Saatchi
44. Google Brand Studio
45. BBH
46. Adult Swim
47. The Mill
48. TBWA\CHIAT\DAY
49. Instagram
50. Penguin Random House

Сподели ја веста

Последни содржини