Образование

Објавен конкурс за асистенти за средношколците со посебни образовни потреби во Град Скопје

Град Скопје денеска објави јавен повик за ангажирање 16 асистенти за потребите на учениците со посебни образовни потреби во средните училишта на...

Свечена академија по повод 60 години постоење на ФЕИТ, Машински факултет и Технолошко-металуршкиот факултет

Трите технички факултети Машинскиот факултет, Технолошко-металуршкиот факултет и Факултетот за електротехника и информациски технологии,...