Водителите на Утринска на Телма се избањаа со Биоксин

Објавено: 08 февруари 2019 - 15:55

Водителите на Утринската програма на телевизијата Телма се избањаа со шампоните на Bioxsine. На социјалните мрежи ги споделија нивните искуства со овој врвен производ и најавија многу изненадувања. 

 

 

Bioxsine Dermagen шампонот против опаѓање и против првут е хербален шампон формулиран специјално за лицата кои се соочуваат со губење на косата и проблеми со видлив првут. Дополнително стимулира раст на нова коса, ги зајакнува и потхранува фоликулите на влакното и видно ја згуснува косата.  За да добиете уште подобри резултати, користете го со BIOXSINE Serum во ампули.

Линијата Биоксин се состои од три типа на билни шампони и кондензиран серум во ампули. Таа е создадена за луѓе кои страдаат од паѓање на косата. Видливи резултати и клинички докази се постигнати благодарение на формулата BIOCOMPLEX Б11 содржана во шампонот.

 

BIOCOMPLEX - единствена билна мешавина направена во лабораторија со флора и фауна. Спроведените клинички испитувања ја потврдија високата ефикасност на препаратите на Биоксин. Истовремената употреба на шампон и серум од Биоксин спречува губење на косата кај 90% од испитаниците, а 80% од испитаниците имале зголемена количина на коса.

Но, зошто навистина ја губиме косата?

Човечката коса има животен циклус кој вклучува три различни фази. Првата и најдолгата од нив е т.н. "Anagen", односно фаза на раст на косата. Во просек, тоа трае неколку години. Anagen може да има проблеми со губење на косата, поврзано со производство на хормони во нашето тело. Тестостеронот е виновник овде. Кога овој хормон е комбиниран со ензимот 5 алфа R1, нашата коса може да биде во сериозна неволја. Ова е затоа што активната форма на тестостерон се нарекува DHT (дихидротестостерон). DHT е одговорна за процесите на ќелавост со испраќање на "информации" дека косата го завршува својот животен циклус. Фоликулата на косата се намалува, и се збогуваме со косата.

Природата и науката ќе ни помогнат да ја спасиме косата!

За да не се губи косата , DHT не смее да се формира. BIOCOMPLEX B11, благодарение на супстанциите што ги содржи, делува директно на ензимот 5 алфа R1, блокирајќи ја врската со тестостеронот. На овој начин, косата во фазата на анагенот која е од клучно значење за нас не добива "информации" од DHT, дека треба да падне. Тоа го продолжува нејзиниот живот. Друга важна фаза од гледна точка на количината на нашата коса е т.н. "Telogen", или фаза на одмор на фоликулите на косата. Со соодветно стимулирање во оваа фаза, можеме да го скратиме времето на чекање за нова коса од неколку месеци до неколку недели. Тоа е, исто така, е функција на Biocomlex B11. Добро е да се знае дека не сите влакна на главата се во иста фаза во исто време. Спречување на губење на косата во текот и во исто време, со стимулирање на anagen влакната во фазата на телоген (што претставува околу 15% од сите влакна) се добива по неколку месеци од користењето на Bioxsine. Видливи ефекти - косата опаѓа во многу помал износ, и понатаму растат нова дополнителни влакна. Во прилог на овие функции Biocomplex Б11 содржи додатоци за нашата коса како цинк, магнезиум, калиум, калциум, железо, флавоноиди, линолова киселина, олеинска киселина и бета-sytosterol.

Загарантирана ефективност

Ефективноста на препаратите Bioxsine е потврдена од страна на независни тестови спроведени од страна на Dermatest Medical Reaserch компанија во Германија и на Катедрата за биохемија и фармакологија, со истражување на Универзитетот во Павија. Дури 70 отсто од луѓето кои користеле шампон во период од најмалку два месеци забележале значително намалување на опаѓањето на косата и 40 отсто зголемување на растењето на косата. За возврат, дури 93 проценти од луѓето кои го користеле биоксин серумот за половина година забележале значителна инхибиција на процесот на губење на косата.

Погледнете ги сите препарати на Bioxsine на dermokozmetika.mk.

 

 

 

Сподели ја веста

Последни содржини