HBO го откри својот план за Game of Thrones „преквелот“ и сите се возбудени

Објавено: 27 март 2018 - 20:21

Директорите на HBO зборуваат за последната сезона на Game of Thrones и даваат некои совети за нивните планови за барем една претходна серија.

Различни извештаи  се добиени дека тимот на HBO биле на панел во Ерусалим на ИНТВ конференцијата каде што ги увериле  дека фантастичниот хит ќе има задоволителен кулминат кога ќе се врати во 2019 година. Франческа Орси, постар потпреседател на драма, се сеќава на присуството на масата каде што се читаат настаните од последните шест скрипти.

"Беше прекрасно", рече Орси. "На крај, сите погледнаа надолу па повторно нагоре и солзи се појавиа во нивните очи ... Ниту еден од актерите не ги доби скриптите претходно и еден по еден почнаа да паѓаат до нивната смрт".

 

Всушност, актерите ги добија своите скрипти пред читање на табелата, но некои избраа да не ги читаат и и решија да не ја знаат судбината на нивниот лик.

Исто така, поради некоја причина,  цитатот погоре доведе до некои публикации со  напише наслови во кои се наведува дека еден куп ликови умираат во финалето на шоуто, што очигледно не е она што таа го кажа ... иако, се разбира, сеуште може да се случи.

Во однос на сериите, HBO има пет скрипти во расправија за најмалку еден потенцијален сериски поредок. "Се чувствува како корпоративната злоупотреба за да не продолжи", рече Орси за GoT, кој беше има најголеми заработки во историјата на HBO мрежата. "Тоа е причината зошто предизвика три, четири, пет спин-оф * ... Ние ќе одиме големи."

Таа, исто така, истакна дека тоа е малку дебата зад сцената колку да се потроши на преквел. GoT започна со релативно скромни буџети, што се зголемуваа со секоја сезона (последната сезона се проценува на околу 15 милиони долари по епизода). Така, за преквелите, не можете да направите буџет за сезона 1 (затоа што тоа би изгледало евтино во споредба со тоа како денес гледа GoT), но бидејќи емисиите се поскапи како што продолжуваат, не би сакале да започнете со 15 милиони долари по епизода исто така.

"Ако тргнеме  еден од овие спин-оф " Игра на тронови ", од каде ќе почнеме?", Рече Орси. "Не можеме очигледно да започнеме со буџетот на сезона 8, но дали ќе биде буџет колку што беше на оној од сезоната 3?"

GoT се враќа во 2019 година и сите сме во исчекување!

Сподели ја веста

Последни содржини