Анализа: Ова се најсреќните броеви на лото

Објавено: 21 февруари 2020 - 11:14

Добра вест е дека судејќи според големата британска анализа, некои бројки се навистина „посреќни“ од другите, но лошата вест е дека шансата да ја добиете главната премија на лото е мала, односно поголема е можноста да ве удри гром.

Во анализата направена во Велика Британија, беа земени предвид резултатите од извлекувањата од целиот свет, па направија список со најсреќни броеви.

Најсреќните броеви се: 16, 22, 28, 37, 6, 3. 

Истражувањата покажуваат дека освојувањето на лотаријата не значи дека ќе има подобрување на квалитетот на животот на долг рок.

Според Форбс, дури третина од добитниците на лотаријата банкротираат, а многу повеќе страдаат од депресија, развод или дури и самоубиство.

Сподели ја веста

Последни содржини