Свет

По Брегзит, Велика Британија со нови критериуми за виза

Велика Британија ќе им дава предност на висококвалификувани работници од целиот свет во системот за имиграција по Брегзит, соопшти тамошната влада...

Петоците ќе бидат слободни денови за вработените во „Мајкрософт“

Продуктивноста порасна за 40 отсто откако работниците во Јапонија прекинаа да ги работат петоците.