Џек Ма сопственик на кинеската компанија Алибаба

Објавено: 25 јули 2019 - 12:46

Реткост е човек да натрупа 20 милијарди долари од напорна работа. Сепак, Џек Ма, основачот на кинеската интернет-компанија Alibaba, го постигна тоа. Денес, тој е меѓу најбогатите луѓе на планетата, но тоа не дозволил да му го замагли својот поглед кон иднината. Тој е исто така познат како еден од најскромните милијардери.