Како преживуваат бездомниците во САД?

Објавено: 29 November 2019 - 11:19

Бездомност, глад и срам... Сиромаштијата е распространета во најбогатата земја во светот. Над 40 милиони луѓе во САД живеат под линијата на сиромаштијата, бројка двојно поголема од пред 50 години.