Кој ќе го презеде тронот по смртта на кралицата Елизабета II?

Објавено: 07 November 2019 - 12:10

Подготовката на веројатно еден од најголемите погреби во светот го носи името „Операција Лондон Бриџ“. Станува збор за погреб кој би се случил по смртта на кралицата Елизабета II.. По починувањето, нејзиниот најстар син принцот Чарлс, веднаш ќе стане крал. Ова би можело да сигнализира голема промена, не само за Обединетото Кралство, туку и во целиот свет.