Муниба Мазари инспиритивна жена од Пакистан

Објавено: 25 јули 2019 - 12:27

Муниба Мазари е пакистански уметник и активист. Таа е во инвалидска количка поради повреди здобиени во сообраќајна несреќа на 21-годишна возраст, што ја прави прв пакистански модел во инвалидска количка. Таа е исто така Национален амбасадор за жени на ОН Пакистан.