Најбогатите 400 Американци според „Форбс“

Објавено: 06 November 2019 - 09:44

Најбогатите 400 Американци според листата составена од „Форбс“ вредат 2,96 трилиони долари што е раст од 2,2 отсто од 2018 година. Луиза Крол, која е на функцијата заменик уредник, објаснува како се составува листата на најбогати Американци. Тоа што е интересно да се истакне е дека втора година по ред, Џеф Безос, основачот на „Амазон“ е на првото место.