Најголемата зграда во Дубаи изработена со 3Д печатач

Објавено: 25 декември 2019 - 11:39

Градежната компанија Apis Cor со помош на 3Д печатач ја изгради најголемата зграда во Дубаи, со висина од 9,5 метри и површина од 640 метри квадратни. Зградата е поставена на конвенционални темели, а 3Д печатениот материјал е зацврстен со бетон и арматура.