Погледнете како се произведува чисто злато

Објавено: 10 февруари 2020 - 14:29

Baird & Co. е единствената рафинерија за злато во Велика Британија. Компанијата изработува над 10 тони злато годишно. Најмалиот златен бар што го прави (еден бар има форма на цигла) е 1 грам, кој вреди околу 40 американски долари. Најскапиот бар е 5 килограми и вреди околу 212.350 долари.