Првата Фанта била направена во време на Нацистичка Германија

Објавено: 12 November 2019 - 13:49

Фантата е еден од најпопуларните пијалоци во светот. Но, пијалокот со светла боја, познат по своите смели овошни вкусови, всушност бил направен од остатоци од храна во време на Нацистичка Германија од компанијата Кока-Кола.