Руски модел на автомобил сообраќа без возач низ улиците на Вегас

Објавено: 20 февруари 2020 - 09:36

Низ улиците на Лас Вегас е снимено видео од возење со автомобил, кој сообраќа без возач. „Yandex“ ги започна тестирањата надвор од Русија, а тимот само за месец дена обезбеди карта и демо-рута на движење. Погледнете како изгледа возење без возач.