Зошто е златото толку скапо?

Објавено: 05 November 2019 - 13:01

Проценетата количина на злато на Земјината кора е 55.000 тони, а не 55 тони, како што се наведува во видеото на Бизнис инсајдер. 

Златото е олицетворение на богатството. Една унца може да чини и до 1.500 американски долари. Но, има метали кои се поретки од златото, а се сепак многу поевтини.