Зошто некои европски престолнини не градат облакодери?

Објавено: 20 November 2019 - 13:07

Архитетските градби се важно културно обележје на градовите, но во некои земји се следи трендот на изградба на облакодери. Сепак се поставува прашањето, зошто дел од европските градови не го следат овој тренд? Одговорот погледнете го во видеото.